Äpple och kanelmuffins med tosca
Milda.se
Milda.se

Äpple och kanelmuffins med tosca

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g Milda Kockens val
  • fast form
  • smält
  • 1 ½ sl mjölk
  • 50 g Milda Kockens val
  • fast form
  • 3/4 dl mandelspån
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st äpplen
  • skivade
  • 1 tsk kanel

Beskrivning

    Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175. Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.

    Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.

    Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen och grädda 15-20 minuter.

    Toscasmet: Vänd ner kanel i smeten och blanda väl, häll i muffinsformar och stick ner skivor av äpple.

    Lägg alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud samman några minuter på svag värme under omrörning.

    Grädda muffinsen ca 10 minuter, ta ut ur ugnen och toppa med toscasmet och grädda ytterligare ca 5 minuter tills färdiga och knäckiga.

Kommentarer

  • Johan Ullman

     - 

    Mmm, ser jättegott ut! Måste provbakas!

Logga in eller Registrera för att kommentera.