Skala ingefäran och riv biten och ha i det varma vattnet. När jag bestämdemig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Ingredienser cmingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1,5 dl creme fraiche*. 1 tsk torkad, maleningefära. 1 tsk srirachasås eller sambal oelek. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, maleningefära och strösocker
Skala ingefäran och riv sedan med osthyvel alternativt mandolin. Tycker man får alldeles för lite när man beställer sashimi, så jag bestämdemig för att göra det själv, så jag kan få precis hur mycket jag vill
Har idag kokat marmelad. För den har lite besk smak. Inte lämpad till rostat bröd. 100 g riven ingefära. 1 kg syltsocker med pektin. 1 gelantin om det behövs. koka ca 40 min tills det tjocknar. 100 g riven ingefära. 1 kg syltsocker med pektin. 1 gelantin om det behövs
Tycker du att du vill ha ett slätt mos så ta en mixer och mosar det. Smaka av med socker om du vill ha det sötare och i så fall koka upp det snabbt igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.