Gammaldags efterrätt Stektaäpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Minvariant är litemindre söt än den dåtida, som ofta bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsåstill
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem tillcirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivornatillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka. Häll socker, sirap och grädde i stekpannan. Låt det koka ihoptills det tjocknar ca 5 min. 1⁄2 dl sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.