Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländsktbrännvinsbrödmedgojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländsktbrännvinsbrödmedgojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Smörj en brödform och bröa med riven kokos. Taggat med. 6 ägg1 dl kokosvatten(vanligt vatten går bra) 2,5 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 1/2 msk bakpulver 2 tsk brödkryddor 1/5 dl sesamfrön 1 dl gojibär1/5 dl mandelspån En näve halvkrossade valnötter Gör så här. Grädda i ca 1 timme på 175grader Jättegott med en skiva västerbottenost på. 1 dl gojibär
Täck med dubbla handdukar och ställ degen i rumstemperatur i ett dygn. Knåda in den i degen tillsammans med nästan allt grahamsmjölet till en lagom tjock deg
Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
En härligt naturlig bar fullproppad med nyttigheter, söt men osötad. 1- 2 msk gojibär. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora bars och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. 1- 2 msk gojibär
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
), sen flöt mina havrecoockies ut till en enda gegga, så jag fick ofrivilligt förvandla dem till cake-pops, och sen som kronan på verket lyckades jag med konststycket att koka över min frukostgröt över hela spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.