Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 0,5 dl riven parmesan eller grana padano. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
” och jag och min kompis Frida bestämde oss för att skicka in ett bidrag där huvudrätten var hasselnötspanerad torskfilémedblomkålsmosoch trattkantarellsallad
Idag serverades det ångadtorsk ihop med skirat smör, ägghack och polkabetor. Polkabetor är ju så himla fina och dessutom väldigt goda då de ugnsbakas med smör
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.