Låt vattenkastanjerna rinna av och lägg dom antingen i botten på en sil - helst av aluminium så den tål värme - eller i en ångkoksinsats (finns att köpa på IKEA)
Receptet för 4-6 personer. 720-800 g laxfilé ( 120 g per person). 4-6 st morötter. Stek dem i stekpanna med lite smör i någon minut varpå du flyttar över dem i en ugnsfast form och gräddar dem i ugnen på 165 graders värme i ca 10-15 minuter. Bon appetit 720-800 g laxfilé ( 120 g per person). 4-6 st morötter
Att ångkoka utan ångkokare eller ångkokarinsats är egentligen mycket enkelt, men ibland kan man behöva få tips även om de enklaste saker (jag googlade mig till denna metod)
-Jag älskar att flanera runt i asiatiska livsmedelsbutiker, läsa alla tecken man inte har en aning om vad de betyder och försöka komma på vad man kan använda produkten till
4-6 port. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Kokt torsk i dillsås 3-4 port. En påse räcker till 2-3 port. 3-4 port. Hej på er. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Dumplings med räkor4 portioner1 nypa socker1 msk fisksås300 g skalade räkor2 hackade salladslökar2 msk färsk hackad ingefära1-2 krm sambal oelek1 paket wonton-deg Ett uppvispat ägg eller vatten till pensling av degenDipsås1/2 dl soja av japansk typ1 tsk sesamolja2 msk vinäger1 1/2 msk farinsocker2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda1 tsk rostade sesamfrönBlanda fyllningen. Ångkoka 2-3 minuter
Kateh-varianten är det enklaste och snabbaste sättet att tillreda ris, ett vardagsris. För att laga polo- eller chelo-ris ska riset omsorgsfullt sköljas rent från all stärkelse och sedan ligga länge i saltat vatten
Broccoligratäng, innan gratinering. På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept på broccoligratäng som jag lagat några gånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Stek ca 8-10 minuter så att de får fin färg. 500-600g lax. 1. Fräs babyspenaten i smör med en pressad vitlöksklyfta, klippt persilja och äppelcidervinäger
Halloumi- & sparrissallad. Jag älskar halloumi. Inte bara är den rolig att äta, med sitt gnisslande ljud, den är dessutom både farligt god och lättanvänd
en upp- och nedvänd gryta, en skål eller något annat du har hemma. Enligt "afghanskt ordspråk" är riset perfekt då det liknar en flickas ögonfransar - långa och böjda
750 g potatis4 msk smör1 msk vetemjöl1/2 l grädde0 - 1/2 l vatten (eller mera grädde)1 klyfta vitlöksvartpepparvitpepparriven ost (t. gryere eller mild gräddost)auraost (blåmögelost)anisfrön2-4tsk salt (till potatisvattnet)Mängden potatis har jag lärt mig mäta upp av min mamma. 10-15min). 0 - 1/2 l vatten. 2-4tsk salt
Den här rätten är en sån rätt jag kom på en söndags eftermiddag då jag inte hade särskilt mycket att välja på hemma, det regnade ute och affärerna höll på att stänga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.