Hacka kycklingen fint om du inte använder färs. Blanda med lök, vattenkastanjer, chili, ingefära, koriander, vitlök, sesamolja och lite salt.
Fukta kanterna på en dimsumplatta i taget med vatten, lägg en tesked fyllning i mitten och nyp ihop hörnen till ett knyte. Låt vila i 5 minuter.
Blanda under tiden alla ingredienser till såsen och låt stå en stund och samla smak.
Placera knytena tunt med olja och placera dem i en ångkokningsinsats (kan bland annat köpas billigt i asiatiska butiker) i en kastrull med en bottenskyla kokande vatten. Ångkoka knytena i 5 minuter. Dela en dumpling på mitten för att kontrollera att kycklingen är genomkokt.
Sent i natt kom jag hem från en helt fantstisk semestervecka på Sardinien. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Bondbönorna i trädgården är äntligen färdiga och vi har skördat dem. I år var första gången vi testade att själv odla dem, så vi visste inte riktigt hur mycket det skulle bli, men det blev betydligt mer än vi trodde
Kolla att musslorna är levande, d v s att skalsköldarna är slutna. Fräs 1 hackad lök, 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk grovhackad persilja i en stor gryta med 2 msk rapsolja
Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt
Kycklingdumplings. //Malin Kycklingdumplings. I går var en väldigt produktiv dag. Hann med både garderobsröj, havrefrallor, semmelbullar, kardemummabullar och dumplings till middag
Ångkokad torsk, det låter verkligen skittrist, men vi gillar att ångkoka saker så när vi såg det här receptet i LagaLätt så var det klart att vi skulle testa
Idag har jag ätit asiatiska ångkokta små degknyten fyllda med fläskfärs. Min mammas kompis brukade göra såna åt oss när vi var små och det var alltid lika uppskattat , så grymt goda
Rigga ett vattenbad genom att ställa en rundbottnad bunke i en kastrull med sjudande vatten. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Jösses vilken kväll igår, klockan 10 landade jag trött och utslagen i soffan för filmmys – där vi förövrigt mitt i ett avsnitt av Crossing lines insåg att denna serie verkligen inte är bra
Många är utan anledning rädda för att använda tryckkokare. Förr var tryckkokarna otympliga åbäken. Idag finns moderna tryckkokare med hög prestanda och idiotsäkra säkerhetsventiler och de är trycktestade
Inlägget Ångkokta vetebullar med fyllning dök först upp på À la Michelle. I vanliga fall brukar dessa bullar bakas med ett speciellt vetemjöl som sälj i asiatiska livsbutiker, mjölet gör att bullarna blir extra vita i färgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.