Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märker är det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
Med Folkets favorit i Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdriva osannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Fisksoppa påårets varmaste dag. Nu har vi ju så många sociala nätverk där man kan visa vad man tycker och påverka beslut men det är ändå en hel del som demonstrerar första maj
Då var det äntligen dags för omröstning av ”Årets finaste sommartårta”. Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer på tårtan som du tycker ska vinna
Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Lägg crème fraiche i en spritspåse. 1Mörk senapssås0,5 dl senap, original 0,5 msk senapspulver 3 msk rödvinsvinäger 1 espresso 100 g farinsocker 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk gula senapsfrön 2 tsk soja 1 dl oljaSkär sillen fint och lägg ut den på ett fat
Fina alkoholfria alternativ från Kiviks nu på Systembolaget. Kiviks Musteri Årets Skörd Gravenstein, Cox Orange/Belle de Boskoop och Ekologisk äpplemust, 75 cl och 33 SEK
Ostfyllda viltfärsbiffar med ragu på bladspenat. Mest på grund av att han har svårt att hålla sig ifrån socker, så vikten har pendlat upp och ner ett antal gånger under våra år tillsammans
Årets Kock. Den här gången USA vann första pris, Sverige hamnade på sjunde plats. I Årets kock bestämde de sig för att gå halva vägen och låt finalisterna gör fem vegetariska smårätter
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost påÅrets Kock. Det är underbart att detta nu syns på svenska gourmetkrogar och att unga i hela landet ägnar sig åt inläggningar
Husmor Lisa är en av några officiella matbloggare som ska följa Årets kock och den råvara som kockarna har fått skapa sina fantastiska recept på är hängmörad ryggbiff från Gotland
Årets must är nu upptappad och den blev fin även i år. Välbehaget i kroppen när man fyller på sitt matskafferi med fina flaskor och burkar (som alltså innehåller något)
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
God fortsättning på det nya året. Då skulle de köpas smällare och ”getingar” och det var både roligt och spännande att stå ute på gården och tända på och springa fort därifrån
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Både den här vägen, på min Facebooksida, Instagram och inte minst via mina kokböcker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.