Stort grattis till Klas Lindberg i riktigt hård konkurrens från de fem andra deltagarna tog hem segern i ÅretsKock, endast en och en halv poäng före silvermedaljöre Daniel Engellau
Celeber jury med både världskockar och prinsarI årets version av Åretskock, svenskt mästerskap i professionell matlagning, hade jag förmånen att jobba som videoreporter för Åretskockkanalen och intervjua jurymedlemmar, finalister, besökare och kända kockar på plats om mat, tävling och evenemanget
Som ett led i mitt Åretskock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Härom veckan satte jag morgonkaffet i halsen när jag fick ett mail från ÅretsKock. De uppmanade mig att söka till ÅretsKock 2013 efter att jag blivit rekommenderad av folk i branschen under en kampanj på mässan Gastro Nord. ÅretsKock 2013…
Snittar på fryst gurka - Åretskocks Creme Fraiche med ingefära & chili - löjrom - piplök - harsyraNu i augusti är ett bra tillfälle att ses efter sommaren, det är många som ställer till fest - kanske en kräftskiva
Vi Åretskock-bloggare följer honom vidare på hans resa detta år och vi hoppas på fler tillfällen. Han har pluggat hårt, läst tjocka franska matbibeln (som jag glömt namnet på men definitivt ska skaffa), jobbat stenhårt och arbetat med andra stjärnkockar i allt från NY till Paris
Husmor Lisas mobilkamera är för tillfället trasig efter tuff behandling i skolköket så de fina bilderna på maten är tagna av min Åretskock-bloggar-kollega Karoline Nordefors
Varje år lanserar Arla en årets gourmet-crème fraiche i samarbete med vinnaren av förra Åretskock. Ingefära och chili är dessutom två smaker som jag verkligen uppskattar ochHusmor Lisa skapar recept på Årets Creme Fraiche framöver
Alla rätter i Åretskock inspirerade mig. Men den här rätten är ändå väldigt speciell för mig. Fredrik Lagberg på vackra Görvälns slott, blev Folkets favorit med den här vackra rätten
Från och med imorgon och hela året framöver kan ni läsa om Åretskock på Husmorsbloggen. Tänk vilken spännande resa att få följa dessa fantastiskt hängivna matpersonligheter hela året
Tävlingen Årets Unga Kock – Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs avgjord. Tre köksdomare och nio smakdomare från världen över bedömde alla kockars trerättersmenyer strikt anonymt
När jag fick uppdraget av Arla att laga mat med Åretskocks 2013 Klas Lindbergs smaksatta Crème Fraiche skapade jag den här goda pajen på mina fänkål och en fin lokal, vit Capin (getost). 1 burk Åretskocks Creme Fraiche Ingefära & Chili. 3 ägg 1 burk Åretskocks Creme Fraiche Ingefära & Chili
Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.