Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. Det fungerar som gluten gör i glutenfria bakverk, dvs binder ihop degen/smeten och gör att den inte smular isär
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i). Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter, men prova med en sticka efter en timme – när kakan är torr tar du ut den och låter den svalna i formen innan du stjälper upp den. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
Hon hade alltid en buffé av olika sorters kakor när vi kom hem till henne och det var väldigt mysigt att sitta i hennes guldgula sammetssoffa och mumsa kakor medan de vuxna pratade
com ]Julen närmar sig med alla dess magiska smaker. För det är egentligen min morotskaka som grundrecept, men istället är den smaksatt med pepparkakskrydda
De här är bakade med en kombination av smakrika och näringsrika mjölsorter för att få bra konsistens och krispighet tillsammans med en härlig smakuplevelse
Ta ut kakor med mått och lägg ut på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret
Men goda blev dom och barnen kunde utan större problem var med och baka. Att baka glutenfria pepparkakor kräver lätta händer men annars fungerar det väldigt bra
Ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakplåtspapper. Häll vatten, sirap, socker, kryddnejlika, ingefära, kanel och smör i en stor kastrull och värm tills allt smält samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.