Om man kikar in på bloggen "Fika med Eleonore" så kan man läsa om hennesutmaning för både sej själv och sina läsare, enutmaning som vi bestämt oss att hänga på
Detta då man brygger saké på polerat ris och processen ligger närmare öltillverkning. Egentligen är det ointressant, det intressanta är drycken som sådan och saké skiljer sig från t ex vin och öl även om där finns ett släktskap
Utmaningen var att skapa ett lika gott bröd – eller till och med godare – men utan recept…. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Servera ris eller pasta och grönsaker till. Vad gör man när man inte har ett namn för en maträtt. En riktigt god gryta låter lite väl enkeltmen det är just vad den här grytan är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.