Igår fick jag lite tips på dryck till julens olika rätter som placeras på julbordet. Man kanske inte alltid är så värst sugen på öl och snaps, och då finns det alternativ i vinväg, som förhöjer smakerna
Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Jag medger villigt att detta är ful mat. rent ut sagt förskräckligt ful mat. Men, det smakar gudomligt gott, och det är ju faktiskt det viktigaste - eller hur
Att använda öl i matlagningen är väl varken paleo eller lchf egentligen. Men det mesta kokar ju bort, så det händer att vi gör det ibland ändå - och då är det Rignes Lite, som är glutenfri, vi använder
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det. På söndagar ska man äta söndagsstek. När jag växte upp, på 1850-talet, serverades det ofta stek med sås och potatis på söndagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.