Örtaioli. Mixa samman vinäger, dijonsenap och äggulor. Tillsätt sedan örter och vitlök och mixa vidare. Tillsätt oljan droppvis under mixning till en fin, krämig aioli
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka dem ett par minuter. 2. Gör under tiden örtaiolin. Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivolja under kraftig vispning
Ikväll får det bli ett kort inlägg, för jag är arg och ledsen på någon som jag tycker om. Det känns svårt att skriva något roligt eller intressant när man har tankarna på annat håll
örtaioli. Mixa samman vinäger, dijonsenap och äggulor. Tillsätt sedan örter och vitlök och mixa vidare. Tillsätt oljan droppvis under mixning till en fin, krämig aioli
Örtaioli. För länge sedan åt vi ofta kummel hemma hos oss. Vi gjorde en fiskgratäng med crème fraiche och örter, och varje gång förundrades jag över den vita, fasta och goda fisken
Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma, annars kan såsen spricka. 2 dl hackade blandade örter (timjan, dragon, basilika, perilja) 2 st äggulor olja 1/2 tsk balsamvinäger 1/2 dl crème fraiche 1/2 tsk honung salt & peppar Hacka örterna mycket
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Salta och peppra kycklingen. Lägg den i en stor gjutjärnsgryta och häll på den heta hönsbuljongen så att det täcker 2/3 av kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.