Örtbullar. Vi är många som älskar kanelbullar men det passar sig sällan att äta grönsakssoppa tillsammans med en kanelbulle såhär en vanlig onsdagskväll
Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, örter, olja, salt, socker, vetekli och nästan allt mjöl
Rör ut den smulade jästen i degspadet. Arbeta degen blank och smidig. Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Låt den jäsa ca 40 minuter. Dela i ca 15 bitar, som formas till runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och jäs i ca 30 minuter. Pensla, strö på frön och grädda mitti ugnen i ca 10 minuter. 50 g smör eller margarin. 1/2 dl hackade örter, t ex persilja eller basilika. 1 dl stark riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.