Bara så enkel att göra med olivolja, lite vinäger och så lite örtsalt och svartpeppar. En liten apa ville följa med hem, men vi tyckte det räckte med småapor i vårt hem
Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås med vitlök
Hade after work med kollegorna och på min lott föll att fixa tillbehör till grillningen. Låt rinna av i duskslaget medan du gör den krämiga såsen till salladen
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron salt svartpeppar peppar 8 ark bakplåtspapper 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung
Dra sönder köttet med hjälp av två gafflar och rör runt i grytan. Att laga till kött som är så kallad pulled betyder helt enkelt att man låter köttet koka länge, gärna på låg värme, tills det blir så mört att man enkelt kan dra isär det med bara gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.