1 fryst
persilja1. Blanda kryddmixen i en liten skål.2. Tärna lök, morot och paprika och lägg i en bunke. Finhacka vitlöken. Tärna potatisen i små bitar. 3. Skala citronen med en potatisskalare och hacka skalet fint.4. Fräs lök, morot och paprika i olja i 2-3 minuter på stark värme i en stor gryta. 5. Tillsätt tomatpurén och rör om. Var beredd med buljongen. 6. Tillsätt kryddorna och räkna till 5 medan du rör om, tillsätt buljongen och rör om. Går det för länge kan paprika brännas och bli besk. 6. Lägg sedan i alla resterande ingredienser. Lägg på locket och låt koka i 15-20 minuter på medelvärme eller tills potatisen är mjuk. 7. Smaksätt eventuellt med mer havssalt och vinäger.8. Tärna rågbrödet smått. Blanda ingredienserna till toppingen i en skål.9. Låt soppan få koka upp. Om den är för tjock för att vara soppa så tillsätt lite vatten eller buljong i taget tills den har önskvärd konsistens.10. Häll upp soppan i skålar. Toppa rikligt med löktoppingen.TipsServera med backsallad på en assiett på sidan.
Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Stick några hål med en gaffel i auberginen och lägg in den i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den sjunkit ihop och skalet har svartnat
Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.