1 L riven vitkål. 2 päron av fast sort. 4 stjälkar blekselleri. 1 dl majonnäs. Salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
För att komma i julstämning provade vi på en glöggsorbet. För att komma i lite julstämning provade jag på att göra lite glöggsorbet på resterna av en halvdrucken flaska lättglögg
Vitkål. Tranbär. Valnötter. 1 msk vinäger. 2 msk olja. 2 msk majonnäs. 1 tsk honung. Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna
Min jul firades i mina [. Tänk, julen 2011 är redan över och kommer inte tillbaka, ett stort tack till ALLA er som kom in med ett God jul att dela med er av, jag var med er alla i tanken även om jag aldrig hade tillräckligt med internettid för att kunna kommentera tillbaka till er
Mellan jul och fettisdag. Ganska genialt egentligen så här mellan jul och fettisdag då man står med ena benet kvar i lussekatterna och det andra redo att ta steget mot fettisdag och vårliga fröjder
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är den en njutning för ögat, men också för magen
Hur äter vi frukost i jul. ICA bjöd in till den bästa julfrukosten jag någonsin varit på. Vi umgås runt matbordet, gör en härlig julfrukost med fler hälsosamma inslag, pysslar och kanske till och med bjuder in någon som annars skulle sitta ensam på julen
Dagens middagsutmaning blev till att göra en annorlunda köttfärssås, jag tycker nämligen att jag oftast gör samma och tänkte att det idag skulle göras något helt nytt istället
Hade ni en bra jul. Vi hade en liten julgran i år igen. De flesta julpapperen köpte jag på Panduro. När vi var på julmarknad på Sågverket åt jag den godaste tomtegröten
Flertalet av julens kryddor lyfter den här linssalladen till oanade höjder. Prova gärna att byta ut linserna mot buljongkokt gröt- eller fullkornsris så här i juletid
1 L riven vitkål. 2 päron av fast sort. 4 stjälkar blekselleri. 1 dl majonnäs. Salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Kräftpremiär och annorlunda Jansson. Annorlunda röbetssallad. Hej,. Den klassiska räkmackan är omåttligt populär och inget man mixtrar med hur som helst
Som en uppladdning inför julafton. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.