Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Därefter jordgubbar och sedan mascarpone-creme. Jag har sett liknande recept på nätet (tror det kommer från Tommy Myllymäki), men då tror jag det var vispgrädde i mascarpone-röran
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Dela jordgubbarna på mitten. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbarmed en syrlig färskostkräm. Blanda citroncurden (Vill du inte göra din egna citroncurd går även den att köpa i en välsorterad livsmedelsbutik) med färskosten och vispar ihop dem till en slät kräm utan klumpar
Vi bestämde oss i sista stund för att åka, så jag var uppe klockan fem för att laga potatissalladen och kycklingklubbor och packa picknickkorgen, så att vi skulle hinna fram i tid och ändå ha egen mat med oss
Servera dem med smul och vaniljyoghurt eller glass. Skölj och rensa jordgubbarna. 5 l jordgubbar. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till en smuldeg
Kardemumma- och rabarberglass. Tutti fruttiglass medjordgubbar sous vide. Minimaränger med vin. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.