INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Häll grädden på Mars som är delad i bitar och låt stå en liten stund, rör tills allt är smält. Klicka ut hälften av smeten i formarna, lägg i några Marsbitar, klicka över resten av smeten i alla formar
På första försöket lade jag ner en hel Mars-bar i fritösen men då bara rann smeten av. Efter det har jag tänkt länge att jag ska prova att fritera Mars
Isak och hans kompisar på fritidsgården har i samarbete med hyresgästföreningen jobbat och slitet för att arrangera Tunadagen i dag med en massa aktivitieter såsom hoppborg, ponnyridning, segway-provning, tipsrunda med fina priser, fiskdamm, artistuppträdanden och en massa annat
600-700 g lammbog400 g lök4-5 stora morötter2 hela skalade vitlöksklyftorolivolja2 msk paprika2 lagerbladrosmarinpersiljaSalt och Peppar1 burk hela tomater300 g haricoverts ca 5 dl vatten(serveras med gremolada)Skär kött och grönsaker i stora tärningar. Låt stå och puttra ca i 1½-2 timmar på spisen. 600-700 g lammbog. 4-5 stora morötter
2 Fläskkotletter1 Kycklingfilé1 Köttbuljongtärning1 Burk krossade tomater3 st Charlottenlökar, hackadeca 2 dl matlagningsgrädde7-10 st Prinskorvar1 pkt Bacon, knaperstektsalt och pepparsmör att steka iSkär kycklingen och fläskköttet i bitar. 7-10 st Prinskorvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.