Blanda samman majonnäs, kesella, rödlök och dill, smaka av med pepparrot och citron. I dag tänkt vi slänga in ytterligare förslag på smarriga drinktilltugg och förrätter, dels en räkröra som kan serveras på flera olika vis, och dels dom där ostpuffarna som vi skrev om på självaste lillejulafton
Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av med salt och peppar och blanda i räkorna. Skala och hacka löken fint och tärna gurkan. Blanda crème fraiche, pepparrot, dill och senap och rör i gurkan
Pressa bort vätska och blanda squashen med övriga ingredienser. Ursprungsreceptet, som jag tog mig friheten att ändra lite på till receptet nedan i min stil, hittades på den inspirerande bloggen 56kilo, kolla gärna också det receptet här
Lägg upp i martiniglas och toppa med skalade räkor. Toppa eventuellt med lite rom och dill. 1Räkröra2 avokado 225 g mango 0,5 tsk chilipulver 1 tsk lime 500 g räkor. 1Ostflarn4 msk VästerbottensostMixa avokadon med mangon och smaka av med lite limesaft och chilipulver
En härlig hälleflundra kombineras med de två givna tillbehör i form av skirat smör och pepparrot. För en ytterliagre dimension på rätten serverades den medmed en krämig rärkröra
Den här blir god att ha t ex som fyllning i tunnbrödsrullar, omelettrullar eller kanske i krustader. 1,5 dl creme fraiche1 burk räkor3 msk pepparrotsvisp1 hårdkokt äggsalt och pepparcitronsaftSkala ägget och hacka det
4 250 g färsk smördeg 1 ägg 1 äggula 200 g skalade räkor 2 dl crème fraiche med dill, havssalt och citron 1 citron 80 g caviar Garnering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.