32 mil
mellan 1/11 och 22/12… Strax innan jul blev vi med lägenhet. Vi hittade en bostadsrätt med en liten altan som vi sedan har restaurerat. Grundligt. Eftersom vi fortfarande bodde på varsina håll, så tog ju restaureringen lite tid. I april började parker och rabatter att grönska. Varje dag förändrades naturen och det var mycket spännande att se och upptäcka. Det var roligt att kunna jämföra hur naturen spirade både här i Tranås och i Borlänge. Juni kom och med den semestern. Vi spenderade 4 veckor på rull med husbilen mestadels i Frankrike. När vi kom hem, så började en omfattande lösrenovering i lägenheten. Vi rev ut precis allt och även där lade vi nytt golv tapetserade om. Eftersom Göran fortfarande inte var på plats ”på heltid” så anlitade vi en stor känd firma om skulle montera köket. Phu. Har du hängt med här så vet du så struligt det blev! Nåja – nu är det i allafall klart och resultatet blev faktiskt bra
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Igår var det påskmiddag hemma hos pappa tillsammans med mina syskon, så pappa och jag hjälptes åt att fixa påskbuffén
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och vårigapåsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Jag kollade först upp vilka recept som fått mest klick under 2016. FLEST KLICK 2016. I nästa inlägg listar jag top 10 mest lästa personliga texter som jag skrivit under året
Några av årets julgodis, en pralin med mörk choklad och pistagenötter. Strax läggdags för minstingen i familjen, just nu sitter han framför en tecknad film i vår säng
Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått. Det har varit ett händelserikt år som gått både upp och ner men när jag ser tillbaka på detta år så måste jag säga att det är ett av de roligaste åren jag haft på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.