Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. De får också bli mitt bidrag till Månadens sötsak i mars, där temat den här gången är PERSONLIGT
Det ville vi i Månadens gröna ta fasta på och valde därför tomater som temat för juli månad. För er som inte vet vad Månadens gröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Augustitemat för Månadens sötsak är utflykt. Dessutom är kanelbullens dag inte långt borta (4/10) så det kommer snart bättre tillfälle att baka och blogga om kanelbullar. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. 100 g smält osaltat smör
I början av veckan publicerade Söta saker Månadens sötsak för februari - Kärlek. Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°
Och så dricker vi mer rabarber-, lime- & fläderslushies och äter lakrits. Dessutom är det dags för månadens gröna, en vegetarisk receptutmaning som i maj månad innebär att rabarber måste finnas i receptet
Denna kaka är mitt bidrag till Månadens sötsak hos Tea Sötsak. För den här månaden blir UTFLYKT. När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. IngrediensÄgg 1 st. Äggula 1 st. Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. Madeleines är mer goda om man servera 1 eller 2 dagar efter bakat. 1 st. Äggula 1 st. 125 ml vatten. 100 g strösocker. 1 msk Rosvatten. 1 eller
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak. Temat den här månaden är nämligen UTLÄNDSKT och precis som makronerna med jordnötssmör jag gjorde häromdagen hämtar de här små liven inspiration från både Frankrike och USA
I januari firar Månadens sötsak två år. För två år sedan kickade vi igång bakutmaningen som sedan dess fått fantastiskt många deltagare som varje månad samlas kring ett sötsakstema och attackbakar som om det inte fanns någon morgondag
Därför tänker jag att temat för Månadens sötsak i juli får bli just det. 1) Tillverka något sött på temat HEMIFRÅN före sista juli, blogga om det och länka hit. 3) När månaden är slut samlar jag alla bidrag, bilder och länkar i en enda stor härlig bloggpost. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. Månadens sötsak – hemifrån 50 g jäst. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.