En något ovanlig kombination medkantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Kantareller. Tillsammans med en skiva grillad surdegsbröd blir det en fantastisk kombination
Perfekt vardagsmat för den som vill äta enkelt och nyttigt med rena smaker. Om du använder vanliga färdiga räkor, lägg i dem på slutet med chilin och persiljan istället
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Om du inte har syltade kantareller ta en skävätt olja och vit balsamvinäger till stekning. Mumsigt, kladdigt, och lagom onyttigt och extra gott med ett glas rödtjut, mums fillibabba
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Smaka av med salt och peppar. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Pensla svamparna runt om med smält smör, lägg med den håliga sidan uppåt i en ugnsform. Blanda ricotta, parmesan, citronzest, persillade, salt och peppar i en skål och fyll svamparna med blandningen
Börja med att steka kantarellerna i smöret. Rör runt och smaka av med peppar och ev mer salt. Lägg på kantarellstuvningen och fortsätt varva med plattor och stuvning
Kantarellermed persiljecrèmePortioner. Rensa kantarellerna. Smaka av med salt och svartpeppar. Fyll krustaderna medkantarellerna och ringla över persiljecrèmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.