Efter ett två dagars behövlig bloggvila tar jag förnyad sats. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Lägg kantarellerna i kall panna utan något fett, och sätt på värmen
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
Den passar också bra som en sista-kvällen-rätt, eller en "nöd-rätt" om man står utan mat mot slutet av semestern och behöver fixa något av några få ingredienser utan att det ska bli en massa rester kvar
Sallad på bondbönor, betor och getost samt oxfiléBondbönor är inte bara goda, utan också vackra. Lägg betorna på ett stort fat och strö över de kokta bondbönorna
Tillsätt vitkål samt lök och låt fräsa på medelvärme under omrörning tills löken mjuknar. Värm en stekpanna med matfett och fräs köttstrimlet på medelvärme
Har du engångsformar behåller dem kvar (som mazariner). För att få ut dem – vänd dem upp och ner, möt med andra handen, kläm försiktigt på formen tills kakan släpper
Lite av vätskan ska reduceras, men se till att ha kvar lite sky till sås och servering. Tillsätt fonden och låt ratatouillen tillagas på låg temperatur tills zucchinin blivit mjuk och lite konsistensen blivit lite krämig
Jag och Johan bestämde att vi skulle laga denna på fredagen då jag bara skulle hem och vända efter jobbet innan jag skulle på After Work med brudarna och behövde lite mat i magen
Blanda dom torra ingredienserna i en plastpåse (brödpåse) och häll det ner i smeten lite åt gången och rör med slickepotten tills du fått en jämn smet utan klumpar, (det optimala är att sikta ner mjölet)
* Gör i ordning grönsakerna, koka eller skiva färska, häll över en dressing på olivolja och äppelcidervinäger samt örtsalt efter smak (mycket nyttigt och gott
Koka, stelna och luta er sedan tillbaka och njut av er hemkokade fudge med en kopp rykande varm glögg framför brasan eller som vi vårat fall framför brasan på tvn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.