150 g smör, rumstempererat. 12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. 150 g smör. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
0,5-1 g saffran. 150 g mjukt smör. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran. 150 g mjukt smör
1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. 150 g mörk choklad. 150 g mörk choklad. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 15 droppar pepparmintsolja. 36-40 st. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 8 dl K-special. 15 droppar pepparmintsolja. 36-40 st
(om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Jag älskar polkabräck. Och ett plus är ju att jorden inte gick under hehe skämt åsido men polkabräck är gott Och snart kommer julen , vilken skön känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.