Vänd steken ca 2-3 gånger. Låt gärna såsen koka ca 15 – 20 minuter. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Häll över sojan och tillsätt ca 2-3 dl vatten. Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde. 2-3 morötter
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º. Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
frityr- eller neutral olja. Hetta upp oljan till ca 150-160 grader. Lägg i potatisen, låt fritera i ca 2-4minuter. Fritera sedan ytterligare en gång ca 3-4minuter eller tills dom fått en gyllene brun färg. Salta och peppra entrecoten på båda sidor, stek på hög värme ca 2 minuter per sida, ställ köttet till sidan och låt vila till servering. Tillsätt vin låt reducera ca 2-3minuter. Häll i grädde och kalvfond samt sojan låt koka ihop 2-3minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 180 grader i ca 20-30minuter. 10-12 färska championer, fint skivade. Pommes frites 16 medelstora potatisar av fast sort frityr- eller neutral olja salt. Sås 10-12 färska championer, fint skivade 0,5 msk dijonsenap konjak till flambering 2 dl rött vin 1,5 dl grädde 0,5 dl koncentrerad kalvfond 0,5 msk kinesisk soya salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.