Sedan spritsade jag i smörpapper de två olika färgerna på toppen. gav oss en väldigt fin blomsteruppsättning i "värdinneparspresent" (jämte en kokbok av Sigrid Bárány som vann Sveriges Mästerkock 2012). Ostsmörgåstårta8 landgångsbröd16 skivor kavringBlåmögelostkräm300 g blåmögelost 200 g mjukt smörVästerbottenostkräm400 g västerbotten ost, riven4 dl créme fraicheGarnering4 dl créme fraiche3 dl rostade solroskärnor (rostas i torr stekpanna i cirka 2 min och svalnar)400 g brie ost2000 g blåmögelost6 rädisor1 päron50 g blå vindruvorMixa samman blåmögelost och smör. Silltårta2 hela kavringar skurna till 12 skivor på längdenkaviarfyllning8 ägg, hårdkokta, skalade och tärnade,2 rödlökar, tärnade8 dl creme fraiche400 g kesella2 dl kalleskaviar1/2 dl dijonsenap3 msk vitvinsvinägersalt och peppar efter smakgarnering1 stor burk senapssill1 stor burk inlagd sill2 rödlökar, tärnade1 dl finhackad dillLägg tre brödlängder på botten. Medelhavstårta 12 landgångsbrödFyllning 1. 2 dl kesella200 g mozzarella100 g riven parmesanost2 msk hackade, soltorkade tomaterlite salt och peppar2 msk hackad basilikaFyllning 2. 300 g finhackad serranoskinka2 vitlöksklyftor, hackade2 dl créme fraiche2 dl kesellaGarnering. 2,5 dl kesella4 dl créme fraiche200 g serrano skinka1 kruka basilika1 dl svarta oliver6 soltorkade tomater i olivolja, skurna i bitar12 färskostfyllda pimiento50 g rucolaMixa samman ingredienserna till fyllnig 1 med mixerstav. Tre skivor till och bred på fyllning 2, som även den har mixats med mixerstav. Makarons8 normalstora äggvitor50 gram strösocker250 gram mandelmjöl 500 gram florsockerSikta mandelmjölet ihop med florsockret. Grädda i 10-12 minuter
(Jag brukar använda en äggskärare och dela dom i den på tre olika håll för att få små kuber. Smörgåstårta med tonfisk10 pers48 bröd formfranska (eller motsvarande mängd landgångsbröd)1 stor burk majonnäs4 dl lätt crème fraiche5 dl vispgrädde18 ägg2 burkar tonfisk1/2-1 tsk saltGarnering5 äggRäkorGurkaTomaterDillknippeKoka äggen, skala dom och låt de kallna. Gör fyra lager bröd (à 12 st) och tre lager fyllning. 2 burkar tonfisk
2 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2. Gratinera i 225°, 15 min. 2 msk smör. 2 krm svartpeppar. Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen
Lägg på 2 polarhalvor till och bred över nästa del av röran. 8 polarkakor (2 förp). 370 g tonfisk i olja (2 burkar á 185g). 2 krm svartpeppar. 2-3 msk Heinz tomatketchup. 200 g slanggurka skivas i tunna skivor
Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. 2 dl creme fraiche. 2 tsk dijonsenap. 2 tsk wiskeysenap (med hela senapskorn i). 2 tsk hackad gräslök (/persilja/dill)
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop. 2 dl crème fraiche. Fyllning 2. 2 dl crème fraiche. 2 dillkvistar
Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen
Smörgåstårta, 8-12 personer. 1-2 burkar tonfisk i olja, avrunnen. Hacka purjolök och bog fint, blanda ner tonfisk (1 eller 2 burkar beroende på hur mycket du gillar tonfisk) och crème fraiche. Relaterade 8-12 personer. 1-2 burkar tonfisk i olja, avrunnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.