Idag är det våffeldagen och vi firar med frasiga våfflor på egen smet till efterrätt. 125 g smör. 2 dl mjölk. 2 ägg. 2 dl kallt vatten. 125 g smör. 2 dl mjölk. 2 ägg 1 tsk bakpulver. 2 dl kallt vatten
Receptet är taget från Arla. Idag, kära vänner, kan jag stolt meddela att jag bakat för första gången Lussekatter/bullar i mitt liv – och dom blev så otroligt goda, fluffiga och saftiga
2000 spänn för all mat för oss båda hela månaden var målet, om jag inte minns fel. Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. Mer billig vardagsmat » 2000 s. 30 recept p
Grundrecept på aioli. Gillar du det här receptet. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept. 2. Skala och skär potatisen i ca 2 × 2 cm stora tärningar. Skär lax och torsk i ca 2 × 2 cm stora bitar. 2 burkar musslor i vatten (á 225 g). 1 fänkål, liten (ca 200 g). 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 1/2 tsk fänkålsfrön, hela. 200 g paprika i vatten, rostad. 2 dl vin, torrt vitt. 1 1/2 l vatten. 2 hönsbuljongtärningar. 1/2 msk salt. 2 dl crème fraiche. 2 tsk vitvinsvinäger. 2. Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. Sjud försiktigt ca 2 min före servering. 2 vitlöksklyftor. 2 tomater. 2 äggulor. 2 tsk vitvinsvinäger. 1/2 tsk salt. 2 msk olivolja. 1/2 pkt saffran, 0,25 g. 1 1/2 tsk salt. 1/2 tsk timjan, torkad. 2 tomater. 2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, fänkål och saffran ca 2 min. Rosta brödet i 225º tills det blir guldgult. 2 msk olivolja. 2. Tillsätt purjolök och tomat och fräs 1–2 min. Det här behövs till 12 personer. 2 gula lökar. 2 morötter. 2 fänkålsstånd (à ca 250 g). 2 påsar saffran (à 1/2 g). 2 tsk anis, hel. 12 svartpepparkorn. 2 dl vitt vin, torrt. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben. 2 tsk salt. Sätt ugnen på 200°. 2. påse saffran (1/2 g). fänkålsstånd (250 g)
2 dl matlagningsgrädde. 2 tsk fransk senap. Sätt ugnen på 200 grader. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen ca 20-25 minuter tills fisken är klar. 2 dl matlagningsgrädde. 2 tsk fransk senap
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.