För fyra personer behövs700-800 gr fläskytterfilé1 röd paprika1 gul lök1 liten burk hela champinjoner2 st ananasringar1/2 ask med cantadouost paprika/chili4-5 dl matlagninsgrädde1 dl creme fraiche1 dl vatten1 grönsaksbuljong1 msk sweet chilisås1 tsk paprikapulver1/2 tsk curryen skvätt soyasaltpepparGör så härSkär köttet i centimertjocka skivor. Låt allt småputtra tillsammans i ca 20 minuter. 2 st ananasringar. 1/2 ask med
Kycklingfilé med vitlöksost och sweet chili4 kycklingfiléer 2 msk Soja 2 msk Olja 2,5 dl grädde 1,5 dl Thai sweet chilisåsSalt, peppar 1 fp 125 g färskost vitlök typ CantadouBlanda soja och olja och pensla kycklingen. Bred vitlöksosten över kycklingfilén, stek i ugn 200 gr. ca 25 min. 2 msk Soja. 2 msk Olja. 2,5 dl grädde
1 1/2 dl havregryn. 2 dl mjölk. 200 g kesella/fil. 21/2 msk brödsirap. 2 tsk bakpulver. 1 1/2 tsk salt. 1-2 dl vetemjöl special. Tillsätt 2 dl mjölk och kesella, och låt röran svalna av till 37 grader innan jästen smulas ned. Av degen blir det ca 15-20 st lagom stora tekakor. Sätt ugnen på 210 grader och låt bullarna jäsa 50-60 minuter under bakduk innan de skjutsas in för att bakas. 1 1/2 dl havregryn. 2 dl mjölk. 200 g kesella/fil. 21/2 msk brödsirap. 2 tsk bakpulver. 1 1/2 tsk salt. 1-2 dl vetemjöl special
Fler recept av Saras Smaker hittar du här. 2 dl vitt vin. 2 lagerblad. 2 msk krossad rosépeppar. Häll över fiskfonden över laxen och ha in formen i ugnen på 100 grader i ca 20-25 min beroende på tjockleken på laxen, inner temperaturen på fisken ska uppnå +54 grader innan den tas ut och får svalna i fonden. Häll över i en mindre ugnsform på cirka 15 x 20 cm, klädd i bakpapper. Baka sedan av omeletten på låg värme, 125 grader i cirka 30 minuter, den ska ha stannat helt innan den plockas ut och får svalna helt innan den serveras. 2 msk rödvinsvinäger. 2 msk socker. 2 lagerblad. 2 msk krossad rosépeppar. 2 msk rödvinsvinäger
2 stora morötter. 1/2 blomkålshuvud. 2 teskedar sambal oelek. Använder du annan sort tror jag det räcker med 2 teskedar). 2 stora morötter. 1/2 blomkålshuvud blasten från blomkålen. 2 teskedar sambal oelek. Använder du annan sort tror jag det räcker med 2 teskedar)
Fler recept av Saras Smaker hittar du här. 2 msk vitlökspulver. 2 msk allkrydda. 2 msk paprikapulver. 2 msk honung. Koka upp såsen, låt sjuda i 20 minuter. 12 hela potatisar (modell mjöliga och cirka 6-7 cm stora). 1/2 dl hackad gräslök. 125 gr mozzarella i mindre tärningar. 1 1/2 dl crème fraiche. Gratinera i ugn på 200 grader i cirka 15-20 minuter tills att mozzarellan smälter i potatisarna och de fått en vacker gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.