På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3 sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 200 g vit choklad. rivet skal av 2 lime. 25 g smör. ) 200 g vit choklad. 2 lime. 25 g smör
2 dl strösocker. Tillsätt smör och koka 2 min till. 125 g marabou mintkrokant. Tillsätt smör och honung och koka 2 min till. 125 g marabou mjölkchoklad. 2 dl strösocker. 125 g marabou mintkrokant. 125 g marabou mjölkchoklad
Tre sorters kakor. 200g smör. 2 tsk vaniljsocker. 9 Oktober, 2014 17. | 200g smör. 2 tsk vaniljsocker. Hej. Här kommer ett enkelt recept på tre klassiska småkakor vaniljhorn, syltgrottor och chokladsnittar
2. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
2 dl florsocker. 2,5 dl socker. 2 msk kakao. Koka upp ingredienserna i en större kastrull till 125 grader. Vid 120-125°C ger mjuk kola. 1,25 dl socker. 1/2 dl sirap. 2 dl florsocker. 1,25 dl socker. 1/2 dl sirap
Jag har gjort fyra sorters julgodis. 200 g hel sötmandel. 1 1/2 dl socker. 1/2 dl vatten. (i år la jag också till 1/2 tsk kanel, gott. 2. 200 g nougat. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugn 200 grader 10 min. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 2. 200 g choklad. 200 g vit choklad. 2 dl polkagrisar. 2. Klä under tiden en form 30x20 cm med ugnsfolie och bred ut den smälta chokladen i formen. 200 g hel sötmandel. 1 1/2 dl socker. 1/2 dl vatten. 1/2 tsk kanel, gott. 200 g nougat. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 200 g choklad. 200 g vit choklad. 2 dl polkagrisar. 2
2 tsk grovt stötta vitpepparkorn (lite mindre om du inte vill ha det så starkt). 1 påse saffran (eller 2 om du vill ha mycket saffranssmak). 1-2 stora rivna rödbetor. Laxen håller sig ca 2 veckor i kylen. 2 tsk grovt stötta vitpepparkorn. 2 om d
Här hittar du mitt julinlägg från förra helgen med 7 sorters glutenfria kakor. ev 1-2 tsk honung eller annan sötning. 2 krm vaniljpulver. 2 lime. Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. 2 ekologiska äggulor. Syrliga energibollar ca 20 st. Bountybollar ca 20 st. 2 ½ dl kokosgrädde. 1 + 2 dl kokosflingor. Blanda allt utom 2 dl kokosflingor i en kastrull. 25 g kokosolja. 1-2 krm flingsalt. 2 lime. Syrliga energibollar ca 20 st. Bountybollar ca 20 st. 2 ½ dl kokosgrädde
Men med åldern så har mina smaklökar växt, jag började mogna typ vid 28 och har nu mognat klart, det tog bara fem år. 2 msk hela kryddpeppar. 1/2 tsk malen svartpeppar. 1/2 dl ättika. 1/2 dl fryst dill. 2 msk röd stenbitsrom. 1/2 liten rödlök1/2 burk fem minuters sill. Knappt 1/2 dl fryst dill. 2 msk grovkorning stark senap. 1/2 burk 5 minuter sill. 2 msk hela kryddpeppar
200 gram oxfilé. Calera Pinot Noir 2012 (nr 87282) 219 kr. 200 gram oxfilé. Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker
(På bilden är det dubbla satser)50g Jäst100g Smör, osaltat5dl Standardmjölk, 3%250g Mager Kesella kvarg1,5g Saffran1,5dl Socker0,5tsk Saltca 17dl Vetemjöl1st, Ekologiskt äggRussinPärlsockerSåhär kan man göra. 2. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn ca 225g, ca 8min. Fyllnung 2. rejält med choklad dubbelt så mycket som du tror, ca 200g till en sats. 250g Ma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.