Smaka av med salt och peppar. gruyère Garnera med hackad persilja Ugn. 4 skiva surdegsbröd. 5 dl vitt vin 1 l vatten 3 msk grönsaksfond 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad timjan 1 st lagerblad 4 skiva surdegsbröd 2
Täck med lite av osten. Toppa med resten av brödet och osten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den sakta tills den blivit ljusbrun och mjuk
Lägg en brödskiva i varje soppskål och toppa med ost. När vi gifte oss sommaren 2011 fick vi underbara soppskålar i present och sedan dess har jag tänkt att jag ska laga ostgratinerad löksoppa i skålarna. Ostgratinerad löksoppa (4 port). Låt småputtra i 10 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar
Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Gratinera på mellanläge i ugnen, 225°, och servera lådan med pain riche och ett glas öl eller rödvin
Vänta med att skära till rullarna tills dess. Kakornas kaka – Annas pudrade citronrutorHåkan Larssons bästa vintips Ett vitt vin med frisk syra men också lite kraft smakar bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.