I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
125 g kokosfett. 125 g rumstempererat smör. 250 g nougat. Julgodisbuffé 2010. Att baka julgodis hör julen till, vissa år blir det mycket och vissa år lite mindre
250 g nougat. 250 g nougat. Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering
Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 50 5, hackad. 25 g rumstempererat smör. Koka upp och låt koka kraftigt i ca 25 min. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. ca 25 st. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 50 5, hackad. 25 g rumstempererat smör. ca 25 st
25 g smör. 250 g mörk choklad, hackad. 25 g smör. 250 g mörk choklad. Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
25 g färsk, grovhackad ingefära. Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Den här veckan lider jag av extrem tidsbrist, så det får bli ännu ett recept i adventskalendern. Provbakade denna kaka i förra veckan och först ratades den av i stort sett alla eftersom chokladganachen var så stark i sin smak
Rulla ca 25 bollar som du plattar ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Om du blir bortbjuden så här lagomt till jul så kanske du vill ha något litet med dig till värden/värdparet
Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel
Samlar ständigt på mig goda recept och inspiration på nätet och ifrån tidningar. I tidningen Buffé från Ica blir man ständigt frestad att prova på nya rätter och smaker
Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat. Men man bakar dem alltid så stora, och de är rätt så mastiga att äta
Vi firar inte Lucia till minne av henne dock utan i den julianska kalendern inträffade vintersolståndet den 13 december dvs årets mörkaste natt. 1,25 dl socker. 1 ägg (eller 250 g kesella). Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. Baka av 250 grader 8-10 min. 250 g mandelmassa
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Fredag. Härligt. i morgon ska jag baka lite julgodis och så ska de sista julklapparna inhandlas
Här kommer det sista receptet som innehåller saffran för i år, jag lovar. Även om saffran känns som en jul- och luciakrydda så kan man använda den året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.