Ställ upp ca 30 knäckformar på en plåt. Ca 30 hasselnötter. Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills kulprovet funkar eller tills termometern kommer upp i ca 120°
Dessa kakor är svåra att stapla med tanke på krämen, så packa godbitarna med omsorg. 3 tsk Bakpulver. 3 tsk Vaniljsocker. 3-4 dl färdigvispad, fast Marsankräm (gjord på pulver och mjölk). Det skall bli 3-4 dl färdig kräm och den måste vara riktigt fast, inte såsig eller lös. 3 tsk Bakpulver. 3 tsk Vaniljsocker. 3-4 dl färdigvispad, fast Marsankräm (gjord på pulver och mjölk)
Det här goda receptet hittade jag på Lisas godbitar. 4 kycklingfileer1 paket bacon1 gul lök1 vitlöksklyfta1 röd chili (kan uteslutas)2 nävar trattkantareller (eller champinjoner)1 msk soya1 msk balsamvinäger2 dl grädde1-3 dl vatten1 buljongtärning, höns eller kött3 msk smörSvartpeppar. 3
3 dl vispgrädde, vispad till fast skum. 1 burk mandarinklyftor, ca 300 g (eller färska). Budapestrulle är en nötig och lite seg rulltårta fylld med grädde och mandarinklyftor som kan vara konserverade eller färska
1 burk syltlök, c 375 g. När smålökarna skall skalas så koka upp vatten, släng i lökarna c 30 sek och skölj i kallt vatten. 4 vitlöksklyftor 1 burk syltlök, c 375 g 1 nät smålökar/steklök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.