Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Snurra "byxbenen" runt varandra och vrid ihop till en knut. De ska se ut som en byxa. Sist jag bakade bullar blev det både tradionella kanelbullaroch en nyhet för mig, nutellabullar
Det får jag ta igen nu, så igår stod klassiska kanelbullar på schemat. Min man tyckte att frysen var lite väl tom på fikabröd och det hör verkligen inte till vanligheten här hemma
Har ni börjat baka kanelbullar än. Jag utgick från DENNA variant med bovete som bas, och som är nöt- och mandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
I det här receptet är det både krossade kardemummakärnor och färdigmalen för att maximera smaken. En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullar med kardemumma i
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Riv mandelmassan och rör ner i smöret tillsammans med kanel. Tillsätt kall mjölk och kall grädde och rör tills jästen lösts upp
Här i mina delar av landet, Växjö-traken är er uruselt väder idag verkligen och känslan är mest det-är-höst-och-jag-vill-krypa-upp-i-soffan-under-en-filt-med-en-varm-kopp-te
Man förhindrar då att bullarna svämmar ut utan de växer mer på höjden. Imorgon är det kanelbullens dag och det här receptet kommer egentligen i sista minuten men det är så fantastiskt gott att det tål att göras även efter kanelbullens dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.