Ja, alltså jag är verkligen för att baka själv, men ibland vill man, och behöver man genvägar. Ja, tänkte jag, då fårjag väl skapa en sådan sida själv då, och på den vägen är det
Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen ochkolla… minnet är bra men kort
Så idag bjuder jag er alla på födelsedagstårta, och hoppas att ni vill fira med mig. För det mesta har det i alla fall känts roligt och inspirerande att blogga, men ibland har det känts som att jag pratar rätt ut i tomma intet
För det är inte lätt att hålla vikten när man driver en blogg med mat och bak inriktning. När dom frågade mig om jag ville samarbeta med dom så var det nästan som att jag gav mig själv en julklapp
Det var faktiskt till viss del efter att jagigår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Min vinst med kalvrulladerna i Mästerkocken i onsdags, gav mig möjligheten att hälsa på en av Leif Mannerströms kompisar och en institution i Stockholm - Gondolen och Erik Lallerstedt
precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går. Skalaoch grovhacka gul. lök, vitlök och timjan. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins ochcouscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör ochsaltas250 gram chorizo i slantar stekes. 250 gram chorizo
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den fårlagas till i ugnen) och pioppinosvamp som blir jättelen och smörig när den steks i pannan
På senare år har grönsakerna kommit att bli mer och mer framträdande och i år testar jag en ny sallad, svartkålssallad med äpple och parmesan och till den en nygammal bekant, saffranshummusen
Skiva löken och stek den mjuk. Servera med en god sallad. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar, lite curry, cayennepeppar - eller dina favoritkryddor
Jag började på en balettskola som sexåring, men den mycket stränga, ryska lärarinnan med den lila dräkten och den högt tuperade hövolmen, skrämde livet ur mig, ochjag vågade aldrig gå tillbaka
Hamburgerbröd hör väl inte hemma i en LCHF-kost kanske många tänker, men med mitt glutenfria bröd bakat på ägg, mandelmjöl, kokosmjöl och kokosolja så funkar det riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.