Jag har med mig, en till utseendet oansenlig kaka, som gåva till de som bjudit in mig. Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en annan skål tills det blir krämigt
I vardagen smyger sig barndomens sommardagar på, jag gör många vackra sallader, och jag minns med skräckblandad förtjusning hur min mamma en gång började odla squash hemma i landet
Jag bjöd över min syster och kusin häromdan hem till mig. Jag lagade lasagne, bjöd på en massor med godsaker och sedan pratade vi en massor och tittade på film, det var verkligen jätte kul
I Lund, precis vis AF-borgen finns lunchrestaurangen ”Hemma hos Greken”. Den kan serveras som hos greken med en pastasallad blandad med yoghurt, med en bit kyckling eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd
Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Receptet har jag hittat hos Marja med en mycket fin blogg med massvis läckra bakrecept. Från min son. Nu ska jag bara lära mig hur den fungerar och sedan ska det blandas alla möjliga smoothie i denna läckra maskin
5 dl ljummet vatten 50 g jäst 50 g smör 1 ½ tsk salt 2 msk honung (el. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 minuter. Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter. 50 g jäst. 50 g smör
Jordärtskockssoppa med avokadoav Angelina – Piteå. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hosmig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.