Får se om det är någon som hittar tilbaks hit igen. Tänkte starta min come back med att bjuda på ett recept på en tårta som jag gjorde till min sons födelsedag
Så ni förstår nog att vi hade flera matlådor med denna rätt i fler aveckor. För en si så där 10 årsedan hade vi en favorit här hemma som bestod av kycklingfilé med en sås gjord på grädde och ingefära. 5-6 dl grädde1-2 msk kinesisk soja. Häll över såsen och in i ugnen på 200-225°C, i ca 20-30 minuter. 5-6 dl grädde
Och kan jag bli friskare och mer energifylld med åren så kan även du det det. Jag har alltid haft en mycket stort intresse av kost och hälsa, och visst sjutton har jag provat en del mer eller mindre konstiga "metoder" som utlovat hälsa och viktnedgång genom åren
En 250 grams förpackning med tortellini. 250 grams förpackning med tortellini. När min älskade Pappa och jag var själva när jag var ung så lagade han ofta denna pasta
Och kan jag bli friskare och mer energifylld med åren så kan även du det det. Jag har alltid haft en mycket stort intresse av kost och hälsa, och visst sjutton har jag provat en del mer eller mindre konstiga "metoder" som utlovat hälsa och viktnedgång genom åren
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Mixa sesamfrön i en blender eller köksmaskin tills de finfördelats något och tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en deg
Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 5-7 minuter till
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Låt svalna och dela sedan i tre delar, så här som min mamma gör på den här bilden. Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och vårigapåsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. I nästa inlägg listar jag top 10 mest lästa personliga texter som jag skrivit under året
Några av årets julgodis, en pralin med mörk choklad och pistagenötter. När jag var i Badgastein för några veckor sedan så var jag och Matplatsen-Victoria ute på en lite shoppingrunda en av dagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.