Morgongröt med lingonsylt och mjölk, grov macka, äggröra på ekologiska ägg, yoghurt med müsli och kaffe på färskmalda arabica-bönor, kravmärkt och från Rainforest Alliance-certifierade gårdar
Jag har tidigare använt lite av alla röda vinbär vi har i trädgårdslandet till att baka en syrlig vinbärskaka och en sockerkaka med vinbärssirap och nu har jag även kokat rödvinbärssylt
Simpel, okryddad gröt kan verkligen bli tråkigt att äta i längden. Jag piffar gärna upp morgongröten (när jag hinner) genom att koka den på kokosmjölk och smaksätta med bär
Svartvinbär är ett av våra svenska superbär med många bra hälsoeffekter, bland annat sägs svartvinbär vara mycket bra för synen, musklernas funktion och även hjärt- och kärlsjukdomar
Ungefär 5 minuter innan denna bild togs brände jag, rent ut sagt, skiten ur min hand. Och ungefär 5 minuter innan mannen satte in hela stekpanna i ugnen förklarade jag fint att stekpannan kommer att bli otroligt varm, så det kanske inte var så bra att ställa in den i ugnen – jo, men det skulle den
Hörni, vilken vinter vi fått. Meterhöga drivor med vitt, vitt, vitt, vart man än vänder blicken. I skrivande stund hoppar det tre rådjur utanför fönstret
Med risk för att bli tjatig så säger jag det ändå igen, vilket frukt- och bär år vi har i år. Mycket hinner tyvärr ramla ner på backen och bli angripet innan vi hinner ta hand om det, dock till glädje för fåglar och småkryp, men en hel del bär och frukt har vi ändå plockat av
Sedan ett tag tillbaka har jag ätit havregrynsgröt till frukost i ett försök att vara lite nyttig. Så igår pratade jag plättar med en vän som tipsade om dessa godingar gjorda på ovan nämnda gröt
Äppelmos Häromdagen blev det både äppelmos och lingonsylt gjort här hemma. Har man många äpplen hemma och inte vet vad man ska göra åt allihopa så måste man ju bara göra äppelmos, det blir riktigt gott
Gröt till frukost har blivit en global trend, kunde man läsa om i Metro för några dagar sedan. Därför tog jag naturligtvis tillfället i akt att lägga samman alla (vanliga och ovanliga) grötrecept som tidigare förekommit på den här bloggen, till ett enda inlägg
Precis som rubriken lyder, brownie gjord på zucchini. Vilket, för de flesta idag, inte är någon nyhet. Genom att addera zucchini till smeten blir kakan både saftigare och fylligare
Har ni hört talas om baked oatmeal. Baked oatmeal finns i massor av olika varianter – basen är dock havregryn som bakas i ugn och sedan kan smaksättning och frukt/bär/nötter varieras i det oändliga
Äppelkompott. Så här när hösten börjar krypa in på husknuten älskar jag att plocka fram burkar med mos och sylt och kompott ur frysen och äta till morgongröten
Vi har inte varit så extremt hispiga med vad Noa får och inte får äta. Ofta får han lite av det vi äter (inte mat), till exempel en pyttebit bröd och nästan varje dag en liten liten ostskiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.