3,25 dl vetemjöl2,25 dl strösocker0,75 dl farinsocker0,5 dl kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat2 ägg0,75 g gräddfil0,5 msk vaniljsocker100 g smält, avsvalnat smör0,5 dl majsolja1,5 dl kallt vattenFyllning. kola av 1 burk sötad, kondenserad mjölk som kokat i vatten i 2,5 timme1 liten näve marshmallows (jag ville ha mini men hittade bara stora så jag delade dem)0,5 dl jordnötter(torkade tranbär)Glasyren. 100 g mörk choklad, 70 %175 g smör, rumstempererat2 dl florsocker0,5 msk vaniljsockerGarnering. 1 näve marshmallows0,5 dl salta jordnötter0,5 dl pistagenötter(torkade tranbär)Smörj och "kokosflinga" en springform. Sätt ugnen på 175°. grädda i 50 min ch låt sedan svalna i formen på galler. 3,25 dl vetemjöl. 2,25 dl strösocker. 0,75 dl farinsocker. 0,5 dl kakao. 0,5 tsk bikarbonat. 0,75 g gräddfil
Och V var helt fantastisk - i 1,5 timme stod han på pallen i köket och bakade och dekorerade. Erka Perkas enkla munkar, 20 st1 ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. 25 g smör. 5 dl vetemjöl. 1,5 tsk bakpulver
Lägg i lök, paprika, vitlök och bryn lite tillVispa samman vatten, vinäger, socker, tomatpuré, buljong, ananasspadet och maizenaHäll blandningen över kasslern och låt puttra i ca 5 minuterLägg i ananasen och låt koka ytterligare någon minut. 4 tomater1 rödlök1 dl färsk hackad basilika100 g fetaost Salt och svartpeppar500 g färsk tortellini med spenat och ost
min livslånga kärlek som jag är helt beroende av i säkert 50 procce av mina rätter. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 5-8 repade kvistar färsk timjan. Blanda med dressingen och låt det stå och dra 5-10 minuter. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2 ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 0,5 tsk strösocker. 0,5 msk smör
Och Doris är 8 månader och vi älskar henne så mycket, men vara med på bild vill hon helst inte och far runt som en galenpanna så fort jag tar fram kameran. 1,25 dl rörsocker. Låt rabarbern småputtra på medelhög värme, under lock, i cirka 5 minuter eller tills den är mjuk. 1,25 dl rörsocker
När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. 50 g. 125 ml vatten
Den 5. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25. Kör in plåten i en kall ugn (för att spara energi) som du sätter på 225 grader. Rör runt efter 15 minuter och kör sen 15 minuter till, eller tills kikärtorna får färg och är krispiga på utsidan, men mjuka på insidan
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
150 g mork choklad100 g smör 100 g brunsocker 2 ägg 30 g vetemjöl 1/2 tsk bakpulvernötter (om man vill)Ugn. 175°1. Tillsätt mjölblandningen och grädda ca 15 minuter. recept hämtade jag från härOreo kex 100 gSmör 50 gStorsocker 25 gPhiladenfia ost 200gStörsaker 75gVispgrädde75gÄgg 2 st. Vaniljsocker 2 tskVittchoklad 50g- Krossa kexen till finsmulor , tillsätt socker och rör så att allt blandas väl. - lägga i kakan i bakplåt som fylla vatten ca 5 cm och grädda i 180C ca 45-50 minuter och låt de svalna i ugnen 1 timmar. - Lägga alla brownie på kaka och kyla ca 5-6 timmar. - Lägga alla brownie på kaka och kyla ca 5-6 timmar. 150 g m. 50 g. 25 g. ca 5 cm och grädda i. 45-50 minuter och låt de svalna i ugnen
125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Månadens sötsak – utländskt 125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 125 gram av det och lägg i en torr bunke
75 g smör. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (ju äldre och mer inbakad desto bättre) och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader. Månadens sötsak – klassiker 75 g smör
50 g jäst. 5 dl mjölk. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. Månadens sötsak – hemifrån 50 g jäst. 5 dl mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.