Förr när jag bakade bullar, åkte ofta kantbitarna in i munnen redan innan gräddningen. Sen ett halvår tillbaks så äter jag inget kaffebröd med mjöl längre
Jagtänker mycket på påskmat för tillfället, trots att det är flera månader kvar till påsk, och jag tog därför tillfället i akt att öva på en för mig ny variant av det som för min familj blivit en klassisk påsktårta
I en stekpanna frästes bitar av grönsaker i olivolja. Hon hade blivit skrämd som barn och berättade ofta om det och kanhända påverkade det min rädsla också
Det tänkte inte jag. Jag & Johan Tungard. Det tänkte inte jag. 2,5 dl kokosflingor. 1,5 dl ris, blötlagt över natten. 2,5 dl sötmandel, skållad och skalad. 5 dl is. 0,5 dl kokosmjölk. 1 vaniljstång 2 kanelstänger 2,5 dl kokosflingor. 1,5 dl ris, blötlagt över natten. 2,5 dl sötmandel, skållad och skalad. 5 dl is. 0,5 dl kokosmjölk
Hur smarrigt som helst och så många godsaker har jag inte ens ätit på ett helt år tror jag. På bordet hade Josefine dukat upp sin vinnartårta från Årets Konditortävlingen och en mängd andra godsaker som vi fick provsmaka med ett glas bubbel
Det hade kommit en ny doft nu också, rosdoft, som doftar gott. Ja när man delar upp firandet så här så tar det liksom aldrig slut, men efter imorgon är det nog klart ändå och på söndag ska jag sova
Och jag tycker vi kickar igång den här veckan utan krusiduller, utan pang på med en riktigt fikahit. För såhär i äppeltider är det näst intill kriminellt att inte baka en äppelkaka och såklart var jag ute och plockade de stackars få äpplena vi har fått på vårt relativt unga träd och snodde ihop en enligt killarna "supergod" toscaäpplekaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.