Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan och väntar i ca 50 min. 1,5 dl filmjölk eller liknande t ex yoghurt. 1,5 dl vatten. 5. Ta ut efter ca 50 min. ca 50 min. 1,5 dl filmjölk eller liknande t ex yoghurt. 1,5 dl vatten
Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Men va nog bra att det blev exakt 1,5 portion per person. Köttgryta för fyraCa 1 kg högrev1 stor gul lök2 klyftor vitlök3 morötter1 halv box passerade tomater 1,5 dl rödvin5 svartpepparkorn3 enbär2 lagerbladSaltVatten Smör och olja att steka i Skala och hacka lök och vitlök. 1 halv box passerade tomater 1,5 dl rödvin. 5 svartpepparkorn
0,5 dl skalade sesamfrön. 50 g smör. 150 g riven cheddar. Grädda skalet i 175 grader i cirka 8 minuter tills skalet fått lite färg. 50 gram smör. 1/5 tsk vaniljpulver. Lägg upp ca 50 ischokladformar på en bricka och ta fram en liten gräddsnipa. 5 dl grädde. ca 1,5 dl kaviar. 0,5 dl skalade sesamfrön. 50 g smör. 2 rödlökar 150 g riven cheddar
Ca 150 g pancetta (eller bacon), tärnat. Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera i 15-20 minuter beroende på hur tjocka fiskbitarna är. Ca 150 g pancetta (eller bacon), tärnat
750 g potatis4 msk smör1 msk vetemjöl1/2 l grädde0 - 1/2 l vatten (eller mera grädde)1 klyfta vitlöksvartpepparvitpepparriven ost (t. 10-15min). 20 minuter innan maten är färdig kastar man in dem i en 125 grader varm ugn. 225 så att de får vacker färg på ytan. I med stektermometer och in i ugnen på 125 grader i två timmar ungefär. Jag tog ut den när termometern visade 58 grader. 750 g potatis. 125 grader varm. 225 s
5 g jäst (1 tsk). 250 g vatten (2 1/2 dl). 250 g vetemjöl special (4 dl). 650–700 g vetemjöl special (11-11 1/2 dl). 250 g mjölk (2 1/2 dl). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 150 g rumsvarmt smör (hyvla det om det är kallt). 250 g rumsvarmt smör. 250 g strösocker (3 dl). Täck med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur 5-6 timmar. Tillsätt sedan smör och socker och knåda tills degen gått ihop och blivit spänstig och fin – cirka 15 minuter för hand, något snabbare i maskin. Kavla ut den en aning så att den blir cirka 50 cm bred och 20 cm hög. Mellan 65 och 75 gram är ganska lagom. Ta ut plåtarna ur ugnen och sätt på den på 250 grader. Annars gräddar du plåtarna en och en på 225 grader. 5 g jäst (1 tsk). 250 g vatten (2 1/2 dl). 250 g vetemjöl special (4 dl). 650–700 g vetemjöl special (11-11 1/2 dl). 250 g mjölk (2 1/2 dl). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 150 g rumsvarmt smör (hyvla det om det är kallt). 250 g rumsvarmt smör. 250 g strösocker (3 dl)
50 g smör eller kokosolja (eller blandat). Låt smör, grädde, socker, sirap och salt koka i 5 minuter under omrörning. 50 g smör eller kokosolja (eller blandat)
Låt kastrullen stå på eftervärme i 15-20 minuter. 5. Det var så här det började. långt före bloggen. Min dokumentation av recept skedde till en början i en vaxduksklädd bok från 10-gruppen
Bearbeta degen på låg hastighet i 15 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader med varmluft). Lägg en kökshandduk över lussekatterna medan du bakar ut de andra delarna och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter. 5 g. 50 g
Efter 2,5 timme i ugnen föll det isär av ett lätt tryck med gaffeln. 1- 1,5 kg benfri fläskkotlett. 50 g smör. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken. 2,5 timme i ugnen föll det isär av ett lätt tryck med gaffeln. 1- 1,5 kg benfri fläskkotlett. 50 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.