Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Jag bestämde mig på en gång för att göra munkar tillsammans med V, min äldsta kille
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen
Om de där 17 rådjuren de sett utanför en morgon, de som bor där nu alltså. Och Doris är 8 månader och vi älskar henne så mycket, men vara med på bild vill hon helst inte och far runt som en galenpanna så fort jag tar fram kameran
När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Sätt ugnen på 175°. 70 g
Baljväxter är billiga, näringsrika och klimatsmarta. Och enkla att lagra. De är väldigt användbara i februari, när det annars inte finns så många färskvaror i säsong
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak. Temat den här månaden är nämligen UTLÄNDSKT och precis som makronerna med jordnötssmör jag gjorde häromdagen hämtar de här små liven inspiration från både Frankrike och USA
75 g smör. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (ju äldre och mer inbakad desto bättre) och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader. Månadens sötsak – klassiker 75 g smör
7 maj 2015, 10. 17. Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Månadens sötsak. Hos Söta sakers blogg finns det ett återkommande inslag som kallas "Månadens sötsak"där man varje månad kan vara med och lämna bidrag med olika teman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.