Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
-) Pochera fisk är enkelt. -)). -) 4 dl fiskfond. Det bästa sättet att tillaga vit fisk om man vill behålla den vit och fin enligt mitt tycke är att pochera den
Men först får ni receptet på hur man gör pocherade ägg. 5-minuters blir bäst enligt mig. Den flyter ut alldeles för mycket och är bara lös jämfört med 5-minuters ägget som är krämigt och håller ihop även när man delat på den. Låt äggen sjuda mellan 3-8 minuter beroende på hur lös gula du vill ha. 5-minuters ägget till vänster och 3-minuters till höger. Man ser hur 5-minuters ägget är lite rundare. 5-minuters ägget. 5-minuters ägget. 3-minuters är lite plattare. Här ser man hur 3-minuters ägget flyter ut över hela tallriken jämfört med 5-minuters ägget. 5-minuters blir bäst enligt mig. 3-minuters är lite plattare
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord
Sjud i ugnen i ca 15-20 minuter. 600-800 g spättafilé. 2-4 tsk dijonsenap. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsfast form
Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Pocherade ägg i krämig tomatsås med kokosmjölk och garam masala 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk garam masala 1 röd chili 1 tsk färsk finhackad ingefära 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 2 tsk tomatpuré 1-1,5 dl kokosmjölk (beroende på hur krämig man vill ha den) 800 g plommontomater på burk 1 röd paprika 4 st ägg Olivolja att steka i Gräslök Rostad sötmandel Sätt ugnen på 180 grader. Ungefär i 12-15 minuter. Kavla ut degbitarna till ovala längder, de ska bli ungefär 0,5-1 cm tjocka. 1-1,5 dl kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.