Dessert, vitmögelost med päronkompott och rökt chili. Mosa ihop chévre med creme fraîche. Kärna ur både gurka, paprika och tomater och tärna sedan fint
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.