Adventsfika
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2-3 ägg 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk mald ingerfära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Gör så här:Smörj en avlång form på 2 liter Rör rumsvarmt smör, socker och farinsocker pösigt.
  • Rör ner äggen, ett i taget.
  • Blanda samman alla torrvaror i en bunke.
  • Rör ner gräddfilen i smeten.
  • Rör ner torrvarorna och rör slätt.
  • Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i cirka 45 minuter i 200 grader
  • Stjälp upp på galler och låt svalna under form eller bakduk. Saffransbullar
  • 150 gram smör smälts
  • 1 gram saffran får lösas upp i smöret
  • 6 dl mjölk tillsätts och ljummas
  • 1 msk socker likaså
  • 50 gram jäst i en bunke
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • Häll i mjölkblandningen.
  • 15 dl vetemjöl arbetas in i degen.
  • Jäs i 40 minuter Ta fram elvispen och rör 125 gram smör + 1,5 dl socker ev lite kardemumma.
  • Arbeta in det i degen med elvispens degkrokar. Tillsätt ett par dl mjöl om det behövs...
  • Rulla till runda bollar som läggs i fina pappersformar. Jäs 20 minuter Grädda i 200 grader Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker (fast jag vispade upp ett ägg och strödde på pärlsocker istället)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.