-. 800 g falukorv (minus snuttarna som går till kocken)2 st äpplen2 st lökar1 st burk med tomater1 dl vispgrädde2 msk smörCa 30 minuter tidlite salt och kryddor4-5 hungriga munnar Gör så här. 4-5 hungriga m
- du måste prova bakar den här bullan du vill komma älska de. 5 tsk salt150 g mjukt smör1 st ekologiskt ägg11-12 dl vetemjöl special1. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter. Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skiva. 11-12 dl vetemjöl special
Alla recept är gluten- och mejerifria. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
10-12 dl vetemjöl special. Häll på mjölet i omgångar, ungefär 3-4 dl i taget är lagom och arbeta sedan degen väl. Arbeta därefter degen tills den blir len och slät, ca 10-20 minuter. Grädda bröden 30-40 min i undre delen av ugnen tills de har fått en fin, gyllenbrun yta. 10-12 dl vetemjöl special
Värm då upp frityrolja i en kastrull, gärna rätt djupt, och lägg i 3-6 vårrullar åt gången beroende på storleken på kastrullen ( använder du en fritös är det lite annorlunda). Fritering kan ta 2-6 minuter beroende på värme och hur mycket färg man vill ha. För 60 - 65 minivårrullar. 2 - 3 msk finhackad ingefära
I ugn 20-25 min i 200°. Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Kryddor och ingredienser till div maträtter kommer inte att inköpas förrän kylen har blivit något så när rensad från alla mina tidigare kryddinköp
Grädda 7-8 min i 250 gr. Hej min vän. I kväll har kitchen aiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. Smält så 2-3 msk smör och häll i det mesta av det smälta fettet i smeten – då behöver du bara använda ytterst lite smör medan du gräddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.