Gör även apelsinconfiten genom att skala apelsinerna med potatisskalare och blanda med pressad apelsin, socker, vitvinsvinäger och svartpeppar i en kastrull
Confitering är en urgammal konserverings- och tillagningsmetod som gör underverk med smaken. Servera gärna med en liten portion pommes salardaises eller gratin dauphinois (potatisgratäng)
och så här blev det, confit de canardmed pommes Anna. Jag testade mig på att göra konfiterade anklår för några veckor sedan (vilket man kan läsa om här) med ett kanske mindre lyckat resultat
salt & peppar. Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Frisk och syrlig, och så med ett litet sting från ingefäran. Har du inte en sådan, låt mangon tina så mycket som den behöver för att din mixer ska orka med
Jag tänkte därför dela med mig av ett otroligt enkelt men gott recept på sorbetglass. Jag tycker att mango passar väldigt bra samt är en frukt som inte är alldeles för vattnig, har även testat med hallon vilket också fungerade toppen
Skala och pressa över lite vitlök och ringla över generöst med olivolja på det första lagret. Avsluta med att lägga ett lager med vitlök, olivolja, timjan och rödlöksskivor överst
Smaka av med salt. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt. 11 lime, finrivet skal och saft1 Gröp ur avokadorna med en sked. 2 Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft
Låt de då ligga med skinnet uppåt och använd en stektermometer för att få rätt innertemperatur. Skär en till två apelsiner i grova bitar med skal och fyll fågeln
Snabb mangosorbet (4 portioner). Det faller snö i stora flingor ute, men inne provar vi indisk glass. Ur min nya kokbok "David Batras inte så tråkiga indiska mat" som faktiskt fanns på Akademibokhandelns bokrea
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.