Hittar du hit via Facebook vill jag bara nämna att vi uppdaterar bloggen varje dag, ibland två gånger omdagenoch här hos oss får du tips om allt från mode, mat och inredning
Kakan i sig är en bearbetning av ett gammalt favoritrecept, somjag under årens lopp anpassat på alla möjliga sätt för att tilltala mina smaklökar och för att det ska passa med olika smaksättningar
Låt såsen stå kallt och dra en stund innan den ska serveras. Servera gärna med en kall sweet chilisås. Receptet har vi fiskat upp från världens bästa receptskatt, gröna lådan, Ankis mors stil avslöjar inget om vart receptet hittats men när det står gott med stora bokstäver så vet vi att det bara är att köra
Servera med kokt färskpotatis, ärtor ochen kall sås ihoprörd på t ex limeaioli och yoghurt. Har du en skvätt god rom hemma är det jättegott att spetsa vinbären med innan du börjar röra
Häll i degbunkenoch slå på resten av vattnet kallt. Smula jästenoch rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Servera gärna bär och vispad grädde till tårtan. Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på attjag till och med hörde en änglakör när jagsatte tänderna i den här tårtan
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatteroch placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Menjag får själv låta bliatt äta en massa bakverk, somjag brukar göra. För det är inte lätt att hålla vikten när man driver en blogg med mat och bak inriktning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.