BLanda ihop alla ingredienser till en kladdig smet i en bunke. Jag har testat en ny variant på chokladbollar - nutellabollar (hittat i tidningen Hembakat)
Mixa alla ingredienser förutom sesamfrön/kokosflingor till en slät smet. Vem minns inte barndomens chokladbollar som rullades i kokosflingor och åts efter skolan
Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
så blev jag godissugen, och letade runt bland LCHF recept efter något gott och hittade chokladbollsrecept med keso och jag som bara älskar chokladbollar
Godisögon och kokos eller pärlsocker till dekoration. Halloweenbaket fortsätter och den här gången blev det kladdiga chokladbollar med rött kokos och ögon
Till vänster guldskimrande chokladbollartill alla och till höger lyxchokladbollar (recept kommer). De är alltid nöt- och äggfria, men om man tänker till lite när man köper (och använder) ingredienser så blir de även mjölk- och glutenfria
CHOKLADBOLLAR. Alla kommer väl ihåg att som barn fick för mamma att slicka fingrar och skål och till och med äta av degen utan att mamma höjde på ögonbrynen
Här är ett alternativ som fungerar utmärkt istället för parmesan. Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare och pulsera tills solrosfröna börjar slås sönder och blir mindre bitar (gör de så fina du själv vill)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.