Har du någon gång varit i Italien eller på en riktigt italiensk restaurang så har du oftast blivit serverad en Limoncello som digestif, som underlättar magsmälltningen efter en stor italiensk måltid
Vaknar klockan 11 och inser att larmet ringde tre timmar sen. Går upp och tuggar i sig frukosten och inser att temperaturen redan stigit till 30 grader
Igår bokade jag och Adam en resa till amalfikusten i Italien. Vi har ett gemensamt resekonto där vi sätter in minst 1000kr var varje månad och nu äntligen börjar det bli påfyllt igen efter resan till Nya Zeeland
Sentiero Degli Dei. Igår gick vi Sentiero Degli Dei, även kallad Gudarnas stig. Det är en otroligt vacker vandring som löper längs den magnifka Amalfikusten, från lilla byn Nocelle till Agerola eller i motsatt riktning
28 April 2018. Sallader & grönsaker. Kyckling och grönkålssallad med mango-chili-korianderdressing. I det här blogginlägget är det dressingen som spelar huvudrollen
Det blir spännande att provsmaka Blossas årgångsglögg 2018 - Blossa 18 di Limone. (lånad bild). I år har Blossa charmats av södra Italien och välkända Amalfikusten, kända för bland annat citroner och likören limoncello
Skafferiets innevånare har varit på semester i Italien, på Amalfikusten närmare bestämt. Vi kom hem med sisådär femton kilo mer bagage än när vi åkte, mina planer på att tömma skafferiet går helt åt skogen
Har ni provat den italienska likören Limoncello. Limoncello är gjord på citron, därav namnet. Limoncello produceras traditionellt i södra Italien, främst i området kring Neapelbukten, längs Amalfikusten och på Capri, men även på Sicilien och Sardinien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.